Grupp och Temaresor

Vinkryssning Västindien ”Leeward Islands” med Håkan Nilsson

9 nätter

Vinkryssning Västindien ”Leeward Islands” med Håkan Nilsson

fr. 60.900:-
per person / del I dubbelhytt

10-19 januari 2025

Välkommen att följa med på en kryssning i Västindien som tar oss till härliga paradisöar med palmer och vackra stränder. Under kryssningen seglar vi bekvämt och njuter av kulinariska höjdpunkter och fin service ombord på skonertskeppet Star Flyer. Resan börjar med att vi flyger till St Maarten där vi har en natt på ett fyrstjärnigt hotell med välkomstmiddag. Dagen därpå är det egen tid fram till eftermiddagen då vi åker till Philipsburgs hamn för att gå ombord på Star Flyer. Avsegling under kvällen. Under kryssningen besöker vi flera härliga destinationer som ”svenskön” St Barts, Barbuda, Guadeloupe, Dominica och Antigua. Er ciceron på resan är Håkan Nilsson, vinexpert som även tidigare avlagt många nautiska mil ombord på Star Flyer. Under kryssningen kommer Håkan att hålla flera vinprovningar samt berätta om vinerna som serveras till lunch och middag ombord. Förutom sin expertis i vinkunskap är Håkan även entertainer av rang med en och annan rolig historia på lager.

Upplevelsen ombord på Star Flyer kombinerar de bästa egenskaperna från två olika världar; bekvämligheten från traditionell kryssning och frihetskänslan som man bara kan få ombord på ett segelfartyg som, när vindarna vill, susar fram helt med hjälp av vädrets krafter. Fartyget tar endast 166 gäster och 74 besättning som gör sitt yttersta för att vi ska trivas ombord. Under kryssningen ges flera föredrag av besättningen för alla gäster ombord. Övrig tid till havs är fri att njuta av havsbris, uppmärksam service, underhållning, fantastiskt boende, teak, polerad mässing och läckra kulinariska val.

*** FULLBOKAD ***

 

Beskrivning av resan

Vi flyger med morgonflyg till St Maarten den 10 januari. Vid ankomst väntar transfer till vårt fyrstjärniga strandhotell. Här bor vi en natt med trerätters middag med vin/kaffe och kontinental frukost. Sol och bad fram till avresa till hamnen under eftermiddagen påföljande dag. Avsegling under kvällen med hissade segel ombord på Star Flyer. Nu väntar en vecka till guldkorn i den karibiska övärlden. Till havs njuter vi av azurblått hav och härlig bris. Kanske är du med på morgongymnastik på däck, spanar efter delfiner och sjöfågel, kopplar av i nätet vid det 14 meter långa bogspröt eller i en solsäng vid någon av de två poolerna? Under veckan erbjuds även att man kan prova på att styra fartyget och klättring i riggen till Crows´s Nest för bästa panoramautsikten till havs!

På vår kryssningsrutt ”Leeward Islands” St Maarten-St Maarten, besöker vi exotiska Barbuda, Dominica, Guadeloupe, Antigua och ”svenskön” St Barts. En av dagarna kappseglar vi med systerfartyget Royal Clipper.

Kryssningen är sammanlagt 7 nätter.

Efter kryssningen kan man även välja att mot tilläggskostnad stanna kvar ett par nätter på St Maarten om man önskar. Kontakta Poseidon Cruises för hotellförslag.

I priset ingår; flyg i ekonomiklass fr Skandinavien, en natt på 4* hotell med 3 rätters middag med vin/kaffe och kontinental frukost innan kryssningen, kryssning 8d/7n med helpension och premiumviner till lunch och middag, 2 utflykter varav en på väg till Star Flyer efter kryssningen, ett coctailparty för vår grupp ombord, fri tillgång till kaffe/te/vatten/frukt i gästlounge ombord, hamnavgifter, dricks ombord, tre vinprovningar med Håkan Nilsson och transfers enligt program.

Ciceron och färdledare är Håkan Nilsson.

Vid bokning senast 31 AUGUSTI ges 50EUR i ”on board credit/fickpengar” att användas ombord till t ex utflykt, massage drinkar etc.

 

Priser och villkor

  • Kategori 5 utsideshytt 60 900 kr
  • Kategori 4 utsideshytt 62 900 kr
  • Kategori 3 utsideshytt 64 500 kr
  • Kategori 2 utsideshytt 65 900 kr

Enkelhyttstillägg: 11 000 kr

Se Star Flyers deckplan (klicka på flikarna) här

Virtuell rundvisning ombord – se här

För mer information om Star Clippers – se här 

Vid beställning faktureras handpenning, 25% av resans totalpris

Delbetalning  25% 120 dagar före avresa

Slutbetalning, 50% av resans totalpris betalas senast 60 dagar före avresa

För denna resa gäller SRF/Poseidon Cruises Resevillkor

Begär pris på senare hemresa med hotellvistelse  på St Maarten enligt önskemål.

Praktisk info

Ingen behöver vara hungrig ombord:

  • Vi sitter tillsammans under lunch och middag, vid bord som är reserverade för vår grupp
  • Till frukost och i övrigt är det fri sittning som gäller
  • Till samtliga luncher och middagar har vi inkluderat vatten och vin
  • Kaffe och thé finns att själv hämta i gästlounge vid Tropical Bar, från morgon till kväll
  • Early Bird Frukost serveras från 06.30 i pianobaren
  • Frukostbuffé serveras i matsalen 08.00 – 10.00
  • Lunch serveras mellan 12.00 – 14.00 i matsalen. Ibland ordnas lunch på däck, beroende på väder och rutt
  • Afternoon Tea med Snacks serveras 17.00 – 18.00 i Tropical Bar eller Piano Baren
  • Middag à la Carte serveras 19.30 – 22.00 i matsalen
  • Midnight Snacks serveras 23.30 – 00.30
Klädseln ombord är mycket informell. Kostym och slips är alltså inte på något sätt ett måste, men till middagen är det brukligt att man har långa byxor/kjol/klänning.
En kväll brukar det vara ”Captain’s Dinner”, men inte heller då brukar det vara festklädsel. Kavaj ev. slips för den som vill och kanske kjol eller klänning. Oftast kommer även en av kvällarna vara en ”White Night” som innebär att man är klädd i vitt.
Ta med träningskläder för träning i gymmet eller om du vill vara med på morgongymnastik på däck.
Rederiets dagsprogram som levereras till din hytt varje eftermiddag informerar alla gäster om kommande dagsprogram, utflykter iland och aktiviteter ombord.
I närheten av matsalen, finns Purser’s Office. Här kan ni när som helst vända er med frågor om beställning av internet, service i hytten, kontrollera er räkning, låna adapters etc. Personalen i Purser’s Office bemannar även Sloop Shop, butiken ombord som bl.a. säljer kläder och hygienartiklar.
Ombord anordnas allt från gymnastik på morgonen till dans och talangjakt på kvällen. Flera gånger under veckan håller kapten eller någon styrman föredrag om t ex skepp, segling, navigation och annat sjömässigt.

Sportaktiviteter skrivs upp på anslagstavla i Tropical Bar. Ombord finns även ett sportsteam som ordnar olika aktiviteter som olika vattensporter, ”walk a mile onboard” mm. För bokning av utflykter finns en pärm med anmälningslista i biblioteket. Det gäller även för bokning av massagetider.

Ciceron på denna resa är Håkan Nilsson, mat- och vinkonsult, gastronom och sommelier m m. Efter utbildningen på restaurangskola jobbade Håkan under många år på anrika Ramlösa Wärdshus i Helsingborg, som då drevs av ”Mat-Tinas” föräldrar Björn och Gudrun Nordström. Håkan var sedan med och startade Restaurang Karl XIV tillsammans med krögaren Torbjörn Lagmark. Deras vision var högklassig gastronomi och noga utvalda viner. Intresset för vin utvecklades under åren och 1986 var Håkan med och bildade Svenska Sommelierföreningen. 1992 vann Håkan Trophée Ruinart du Meilleur Sommelier du Suéde, som Sveriges bäste sommelier inom världens drycker. Efter det har det blivit många fler utmärkelser. Håkan Nilsson har givit ut flera vinböcker samt är mat- och vinskribent i flera tidskrifter. I dag arbetar Håkan Nilsson främst som Mat- & vinkonsult, med bland annat utbildning och vinresor.

Kastrup, Köpenhamn

Air France 10JAN Köpenhamn-Paris 06.45-08.50

Air France 10JAN Paris-St Maarten    10.25-14.55

Air France 18JAN St Maarten-Paris    17.00-06.30 (ankomst 19JAN)

Air France 19JAN  Paris-Köpenhamn  07.30-09.25

 

Arlanda, Stockholm

Air France 10JAN Stockholm-Paris    06.10-09.00

Air France 10JAN Paris-St Maarten    10.25-14.55

Air France 18JAN St Maarten-Paris     17.00-06.30 (ankomst 19JAN)

Air France 19JAN  Paris-Stockholm     09.15-11.50

 

Landvetter, Göteborg

Air France 10JAN Göteborg-Paris      06.05-08.25

Air France 10JAN Paris-St Maarten   10.25-14.55

Air France 18JAN St Maarten-Paris    17.00-06.30 (ankomst 19JAN)

Air France 19JAN  Paris-Göteborg      14.00-16.00

Resan genomförs vid ett deltagarantal på minst 16 personer och max 28. Om vi inte når detta antal deltagare, förbehåller vi oss rätten att ställa in resan – detta sker i så fall senast 8 veckor före planerad avresa.

 

Kryssning med Star Clippers fartyg är inte lämpade för personer med funktionshinder. Det finns inte hiss ombord, däremot många trappor. Ombord- och avstigning sker oftast via en lejdare och ner i tenderbåtar och dagsutflykterna innehåller ofta längre promenader. Som resenär måste du kunna hantera ditt eget bagage och din resa utan hjälp längs vägen. Det finns sjuksköterska men inga läkare ombord på fartygen. Eventuella läkarbesök sker iland. De kostnader som uppstår i samband med läkarbesök eller sjukhusvistelse ska täckas av dig som resenär eller av din reseförsäkring. Beskriv dina eventuella hinder för oss, före bokning, så att vi kan bedöma om resan är lämplig för dig.

Klimatet i Västindien är varmt och behagligt året runt. Temperaturen dagtid i december månad är ca 27-30 grader Celsius. Vattentemperaturen ligger ganska konstant på 27 grader. Vinden är konstant året runt  tack vare den behagliga passadvinden. Högsäsong räknas från december t.o.m. april och denna period vilket innebär mindre nederbörd. Då Västindien har tropiskt klimat är regn vanligt förekommande men oftast nattetid och då i form av en kort skur. Ju grönare och frodigare ö, desto större risk för lite regnskurar, vilket hjälper floran och faunan på ön.

Pass, giltigt 6 månader efter kryssningen avslutats krävs för att resa på denna resa.

Visum för svenska medborgare behövs ej på denna resa. För andra nationaliteter hänvisar vi till landets ambassad el. konsulat.

Vänligen kontakta en vaccinationscentral för senaste uppdateringen av rekommenderad vaccination infor resa till Västindien. Vi rekommenderar att detta görs i samband med beställning av resan.

Poseidon Cruises har ställt lagstadgad resegaranti enligt Lagen om Paketresor.

Om svenska UD skulle avråda från resor till ett visst resmål har du som resenär rätt till avbokning mot full återbetalning. För att du ska ha rätt till avbokning krävs att man med säkerhet kan konstatera att resmålet påverkas vid den tidpunkt som resan genomförs. Eftersom en avrådan tas bort så snart läget bedöms vara mindre osäkert kan du inte avboka en resa som ligger för långt fram i tiden. Vi följer SRF:s rekommendation att tillåta kostnadsfri avbokning på grund av UD’s avrådan inom 14 dagar före avresan. Om avresan ligger längre fram i tiden gäller vanliga avbokningsvillkor och betalningsvillkor. Väljer du att avvakta med betalningen förfaller avtalet och därmed rätt till återbetalning vid inställning.

Vad ingår ingår i paketet?

  • Flyg med Air France i ekonomiklass från Skandinavien till St Maarten tur/retur inkl flygskatter och incheckat bagage.
  • En natt på Esmeralda Resort 4* inkl kontinental frukost på St Martin
  • Gemensam välkomstmiddag inkl vin/kaffe
  • 7 nätters kryssning med Star Flyer, del i dubbelhytt enligt vald kategori
  • Helpension inkl en Captain´s Dinner
  • Premiumvin lunch och middag
  • Privat coctailparty för vår grupp
  • Fri tillgång till kaffe/te/vatten/frukt i gästlounge ombord
  • Underhållning, föredrag och aktiviteter ombord
  • Tre vinprovningar med Håkan Nilsson ombord
  • Två gemensamma utflykter med engelsktalande guide, en under kryssningen samt en i samband med avresa på väg till flygplatsen
  • Dricks ombord och hamnavgifter
  • Alla transfers med buss
  • Färdledare/ciceron Håkan Nilsson

Vad ingår inte i paketet?

  • I resans pris ingår ej måltider utöver ovan angivna, drinkar, utflykter, massage
  • Ev. uppgradering flyg till premium/businessclass (på förfrågan)
  • Ev. förlängning på St Maarten (på förfrågan)

Vi finns här för att hjälpa dig

Behöver du komma i kontakt för en offert, bokning eller fråga? Fyll i formuläret, så hörs vi snart.